Дівчата,
жінки! Можете відпочивати. В цьому
випуску рубрика “Смачного” суто
чоловіча, бо тільки їм буде під
силу приготувати запропоновані
нами кулінарні витвори мистецтва
(святкові) .
Отож,
хлопці, парубки, чоловіки, щоб
зробити приємне своїй коханій у
святковий день, вам доведеться
трохи попотіти на кухні. Ось
декілька порад для вас:
-
принесіть своїй дівчині (дружині,
коханці) зранку каву. Але велике
прохання: не в ліжко, а у чашку;
- зробіть
на сніданок щось легке, аби не
обтяжувати святковий настрій
шлунку коханої. Це може бути
смачний торт з великою кількістю
вершків, або кілька кіло шоколаду
(чи мармеладу). В будь – якому разі
не несіть грінку з часником або
цибулею, бо перший поцілунок
цього ранку ви запам’ятаєте на
все життя;
-
приготуйте якийсь невибагливий
напій, наприклад, натуральний
цитрусовий сік. Лимоном краще не
бавитись, бо перше враження від
виду її обличчя ви будете бачити у
кошмарних снах .
Ну, а якщо
у вас немає сил приготувати щось
подібне, то можна просто миттєво
зробити омлет.
Нагадуємо
його рецепт та послідовність дій :
візьміть 4 яйця (з холодильнику) і
розбийте їх над мискою. Скорлупу і
жовток 4-го яйця акуратно зберіть
із підлоги і викиньте у відро для
сміття. Яйця, що залишилися у
мисці, збивають за допомогою
міксеру або будь-яким іншим
способом до появи на стінах кухні
жовтих плям. Суміш солимо. Після
того, як ви витягнете сільничку із
миски і помиєте її, можна
приступати до наступного етапу:
всипаємо в суміш борошно (близько
1 столової ложки). Все це гарно
перемішуємо. Потім обережно, щоб
не порозвозити яєчні плями та
смуги борошна на підлозі,
пробираємося до плити. Дістаємо
сковорідку (бажано чисту) і
ставимо на вогонь. На розігріту
сковороду вливаємо 2 столові
ложки олії. Після того, як олія
достатньо розігріється (що
перевіряємо візуально, а не
пальцем!) обережно вливаємо суміш
і закриваємо кришкою. Омлет
вважається готовим, коли кухню
наповнює сизий дим та запах
горілих яєць і все це
супроводжується дзвінком у двері
добрих сусідів та завиванням
пожежних сирен.
Після того
як ви владнаєте усі формальності,
провітрите кухню та вимиєте жовті
плями і у вас ще залишиться хоча б
крихта ентузіазму, то раджу
приготувати яку–небудь свою
фірмову страву.
|